Een Nederlandse koffietent in KL?


Een Nederlandse koffietent in KL?



Een Nederlandse koffietent in KL? Hoe kan dat? Waarom had ik er nooit over gehoord, nooit iets over gelezen? Tracy, een Maleisische vriendin,  vertelde me over het café, gelegen in de hippe wijk  Bangsar South. Daar moest ik meer van weten...

Het Café

Dutch boutique café wordt gerund door de Nederlander Tony (Antonius C van Gevelt).  In het café zie je foto’ van molens en fietsen aan de muur, Tony beschrijft zijn café als “Dutch inspired”, hij streeft ernaar het interieur redelijk neutraal te houden om te voorkomen dat het op een Nederlands museum gaat lijken.

Menukaart

Op de menukaart staan naast de Aziatische gerechten (zijn doelgroep is tenslotte de Maleisier) ook Hollandse gerechten, zoals pannenkoeken, stroopwafels, appeltaart en koffie verkeerd. 

Op korte termijn breidt Tony zijn assortiment uit met poffertjes en Bossche bollen. Kroketten, frikadellen en patat zul je er niet vinden omdat hij geen gefrituurd eten verkoopt, hij richt zich op gezondere alternatieven.

Het ontstaan van het café

Tony is de 3e generatie die het café runt. Zijn grootvader Antoon startte het eerste café in Horn, Limburg in 1927. Al snel moest Antoon op zoek naar een grotere lokatie. Tony’s ouders, Corrie en Pierre namen het café later over. Toen zij met pensioen gingen besloot Tony de zaak “mee te nemen” naar Azie zodat de mensen hier kennis kunnen maken met de Nederlandse gastvrijheid.
Dutch Boutique is niet puur Nederlands omdat Tony ook tegemoet wil komen aan de smaak van de lokale bevolking, maar interieur en menu zijn zeker herkenbaar voor ons! Check zelf maar eens!

(Met dank aan Maaike Rutgers & Tracy)

Koffie Craft - Dutch Boutique Café

Adres: 1, Unit UG-2, The Sphere No 1, Avenue, 8, Jalan Kerinchi, Bangsar South, 59200 Kuala Lumpur

Openingstijden:

Ma t/m vrij 08:30–22:00 Weekend 10:00–22:00 Telefoon: +603 5033 2135


Comments