Gideon Samson op virtueel bezoek in KL

Kinderboekenschrijver Gideon Samson op virtueel bezoek in KL, hoe bijzonder is dat!!!!

Tekst Else-Marike

De Gouden Griffel

‘Neeee! Doe het niet!’ schreeuwden we allemaal. Maar schrijver Gideon Samson was eigenwijs en haalde toch de super breekbare Gouden Griffel, die hij in 2019 heeft gewonnen, uit het doosje. We waren allemaal bang dat de prijs zou breken, maar toen we ‘m van ‘dichterbij’ mochten bekijken, vonden we het allemaal toch wel cool. 


Van hoofd willen wisselen

Op 25 april was schrijver Gideon Samson op ‘bezoek’ in Kuala Lumpur. In twee sessies vertelde hij over zijn boek Zeb., over het schrijverschap en hij las voor uit eigen werk. We hoorden onder andere verhalen over zebra Ariane die haar slijmerige plantenhapje moest uitspugen in de handen van juf Cato en over een hoofdenwissel. Zou jij van hoofd willen wisselen met iemand? Maar voor eventjes, was het antwoord. 


Eenieder doet het op zijn eigen manier

Ook vertelde Gideon hoe het nou eigenlijk werkt, een boek schrijven. Voor iedereen werkt het anders, maar Gideon moet eerst echt goed nadenken over het verhaal en daarna begint het ‘intuïtieve’ schrijven. Hij beleeft als het ware hetzelfde als de personages waar hij over schrijft, want op dat moment weet hij zelf ook niet precies waar het heen gaat. Hij is nu bezig met een nieuw boek en we hebben een primeur gekregen! We gaan alleen nog niks verklappen… 


Een schrijver op bezoek ‘in je eigen huis’

Dit LanguageOne en NLV initiatief was leuk en leerzaam. Hoe bijzonder is het om op de zaterdagmiddag zomaar een schrijver ‘in huis’ te hebben. Ben je nieuwsgierig naar de boeken van Gideon Samson? Al zijn boeken zijn als e-book te verkrijgen dus duik er lekker in, want tot 12 mei zitten we sowieso nog binnen.  

https://www.bol.com/nl/c/gideon-samson/3317535/

https://www.onlinebibliotheek.nl/zoekresultaten.catalogus.html?q=Gideon%20Samson



Comments