NLV Pubquiz, Editie Lockdown op 19 april 2020

NLV Pubquiz, Editie Lockdown op 19 april 2020

Tekst: Ernst Wassenaar / Foto’s: de deelnemers

NLV Pubquiz, 'ons' live online primeur is een groot succes

Zondagavond 19 april was het dan zover, het eerste online evenement ooit door de NLV georganiseerd: de Pubquiz, Editie Lockdown! Het had wat voeten in de aarde om de techniek op orde te krijgen, maar uiteindelijk gingen 63 leden, verdeeld over 11 verschillende teams, de uitdaging met elkaar aan.

Teams op afstand, werkt goed

Van de MCO Masters tot de Lockdown Lovers tot de Covid Busters, elk team ging er vol voor. Een kleine beperking van een online quiz is dat de presentatie enigszins eenrichtingsverkeer is, maar de chat op YouTube maakte veel goed. De teamleden hielden onderling contact door gebruik te maken van programma’s die iedereen in deze tijd wel kent: Zoom, Teams, Skype etc. De antwoorden konden via een Google Form worden ingediend, cybertechnologie ten top dus!

Een echte Hollandse pubquiz

Peer en Jurjen van pubquiz.nl hadden een leuke quiz in elkaar gezet, met een duidelijk focus op Nederland. Zo moesten er Nederlandse smartlappen worden herkend die op een accordeon werden gespeeld en Nederlandse steden worden benoemd op basis van kenmerkende foto’s. En in welk jaar won Joop ook alweer de Tour?
Nadat alle zeven vragenrondes waren doorlopen werden de antwoorden gegeven en konden de teams hun eigen balans opmaken. Maar ja, hoe zouden de andere teams het hebben gedaan? Met deze online variant zonder tussenstanden blijft dat het grote vraagteken.

De uitslag:

1
KL Lee Towers
115
2
Team Cheers + Team Spuit 11
108
4
Corona Tigers
102
5
MCO Masters
98
6
Lockdown Lovers
94
7
The Covid Busters
91
8
KL Pubquiz Blaffers
83
9
Harrie Nak
82
10
Sunday Sashimi
69
11
De Quiz Tijgers
60

KL Lee Towers team wint een avondje uit in Havana

Voor captain Jan Willem van de KL Lee Towers en zijn teamgenoten Marthe, Orfeo, Lily en Jolle wacht, als de lockdown eindelijk achter ons ligt, een avondje Havana. Met een waardecheque van RM 750 kan daar dan alsnog geproost worden op de overwinning!

Aan de reacties van de deelnemers te merken is deze eerste online editie goed bevallen. Wie weet voor herhaling vatbaar als alles onverhoopt nog lang op slot blijft.

De volgende quiz is tijdens de Algemene Ledenvergadering

Een ouderwetse live quiz ligt nog steeds in het verschiet tijdens de algemene ledenvergadering; laten we met z’n allen hopen dat we die nog voor de kerst kunnen houden.

Het bestuur hoopt dat deze online quiz een leuke afleiding was voor de vreemde situatie waarin we ons bevinden. Meer online evenementjes zitten in de pen. Heb je nu zelf een idee, laat ons dat dan weten.

P.S. Mocht je de quiz (nog eens) willen spelen, deze is beschikbaar op YouTube via deze link: https://youtu.be/xPhqkhzHnzU




Comments