ALV & PubQuiz 2020

NOTULEN van de ONLINE ALV

donderdag 25 juni 2020

Aanwezig: 30+ NLV leden
Algemene Presentatie: Tom Kral
Financiele Presentatie: Ernst Wassenaar
Notulen: Merel Nahuijsen
Moderator: Martijn Langhout

Het quorum van 25 is bereikt voor de ALV: 30+ NLV leden zijn aanwezig. Voorzitter Tom Kral neemt het woord en bedankt de Sponsoren van 2019.

Terugblik op beleid van 2019


Communicatie
  • Communicatie is een nieuwe rol geworden en is ingevuld door Martijn Langhout. Flits ging terug van 10 naar 2 keer en de Berita Oren werd als maandelijkse nieuwsbrief in het leven geroepen.
  • Meer FB posts dan voorheen alsmede de Radio NLV via Whatsapp.

Sponsoren
Nieuw bestuurslid: Trui Knijnenburg heeft het overgenomen van MC Vermeer en andere sponsorpakketten zijn aan de sponsors aangeboden.

Organisatie
  • Evenementen cie en kids cie bestaan niet meer. Per evenement worden leden gevraagd om te helpen met de organisatie. Dit om de druk op de voorgaande commissies te verminderen, de hulp te spreiden over de leden en de betrokkenheid te vergroten.
  • De NLV is nu op drie pijlers gebaseerd: 1. sport en spel, 2. cultuur en reizen en 3. evenementen.

Terugblik op activiteiten 2019
Covid-19 heeft behoorlijk wat roet in het eten gegooid. Alleen de Nieuwjaarsborrel op de residentie ging door in januari. Daarna werd alles of gecanceld of online gehouden, zoals de pubquiz, proost op de koning, dodenherdenking, bezoek van schrijver Gideon Samson en de ALV/Pubquiz 2020.

Vooruitblik

Hopelijk kunnen we elkaar na de zomer weer fysiek zien, want er zijn veel plannen: Oranjefeest, bbq, theater, kerstgala, Santa meets Sint, raften, water skieën, karten, zwemmen/filmavond, open podium voor kids en schaatsen.

Financieel jaaroverzicht
Wederom te weinig uitgegeven. Investering voor digitalisering communicatie platform niet gerealiseerd. Planning bijgesteld. Hogere bijdrage Koningsfeest 2019 binnengekomen dan gepland en hierdoor winst gemaakt. Niet de bedoeling, maar het is gewoon zo gelopen. Hopen het dit jaar beter te doen.
Balans per 31/12/2019: RM 160k. Hockey geld staat bij ons op de rekening in deposito wat interest per jaar vergaard.
Kascie: Erik van der Kallen (laatste jaar) en Robert van der Marel. Naar cijfers gekeken en goedgekeurd.

Actiepunten 2019
Financiële huishouding op huidige niveau.
Vereenvoudiging betaalverkeer bleef wederom een uitdaging. Nu ook lidmaatschapsbetaling via Shopee.
Sponsoring consolideren om het aantrekkelijker voor bedrijven te maken om te sponseren.
Digitalisering communicatie platform gelukt tegen veel lagere kosten dan begroot.

Aanbevelingen 2020
Aantrekkelijker maken van evenementen
Voor het organiseren van evenementen zijn wel vrijwilligers nodig
Consolideren sponsorpakketten.
Verdere digitalisering op verschillende vlakken.

Vragen van leden:
  • Zijn er lagere entreegelden gevraagd? 
Ernst: Ja, koningsfeest bijvoorbeeld was laagdrempelig, slechts 75 RM. Dus ja minder inkomsten in principe van entreegelden.
  • Wat is de invloed van covid-19 op de NLV? 
Tom: Valt nog te bezien. We doen sowieso traditioneel weinig/ niets in de zomer vanwege de grote vakantie. Dus veel evenementen in voorjaar of najaar. Ons grote lente-evenement was koningsfeest maar dat hopen we nu begin september te doen.
  • Vanaf 1 juni mogen grotere evenementen weer worden gehouden. Valt NLV daar ook onder? 
Tom: Vergadering bewust online gehouden. We hebben er bewust voor gekozen het toch online te houden, voor alle zekerheid. Daarbij voelen wellicht een groot aantal leden zich nog niet veilig in grotere groepen.

Missie en beleid

Onveranderd tov vorig jaar.

Visie

Lean & mean… Evenementen worden vanuit vrijwilligers groepen georganiseerd.
Er wordt gestreefd naar een lagere financiële bijdrage van de leden.
Nauwere samenwerking binnen Nl community. Een lid wil graag weten hoe dit wordt gedaan. Tom: met ambassade bijvoorbeeld. Maar helaas minder dan vorig jaar. Wel goede samenwerking op dit moment met Language One.

Decharge en aftredende bestuursleden

Tom, Merel, Caren, Ernst (geen voortgang), Martijn, Trui
Geen van de leden bezwaar, dus we zijn nu allen gedechargeerd. Dank je wel Ernst, voor het beheer over de NLV-kas 4 jaar lang.

Benoeming bestuur 2020

Post van penningmeester is op korte termijn vacant. Er wordt gevraagd of leden tegen benoeming van het nieuwe bestuur zijn. Geen stemmen tegen. Tom hamert af. Bestuur voor 2020 is bij deze benoemd.

Er zijn geen overige vragen.
Opmerking Tom over notulen van de ALV van 2019: bij overdracht van vorige secretaris allicht verloren gegaan. We hebben contact opgenomen. Als die er zijn, dan worden die ook meegestuurd samen met de notulen van de ALV van 2020 naar de leden.

Dank en tot in de pub quiz!












Comments