Tabula Rasa - Sri Lanka

Tabula Rasa

Heb je ‘met je eigen handen’ je droom luxe boutique hotel en resort gebouwd in Sri Lanka, en dan komen 2 catastrophes in 1 jaar de ‘om de hoek zeilen’

Interview: Trui Knijnenburg 

17 september 2018, konden de Nederlandse Anouk en Arnoud eindelijk de deuren openen van hun boutique hotel, Tabula Rasa Villa en in april 2019 van hun Tabula Rasa resort.

Het boutique hotel is in het plaatsje Galle en hier niet ver vandaan is het resort in Habaraduwa – allebei dicht bij de stranden - gevestigd.

Een 200 jaar oude engelse koloniale villa is omgebouwd tot hotel en het Tabula Rasa resort is vanaf ‘scratch’ door Arnoud en Anouk opgebouwd. Het resort is gelegen in een ‘zee van rust’, voorzien van alle luxe en alwaar  voldoende activiteiten worden geboden om een fantastische vakantie te hebben. Beiden worden zeer gewaardeerd, dit blijkt onder andere uit de 9.9 score, die voor het resort wordt gegeven door de gasten.

Hoe zijn jullie na vele omzwervingen in Sri Lanka beland?

We hebben beiden verschillende bedrijven gehad. Na 10 jaar en tal van projecten waaronder een boerderij op het laatst in Zuid Frankrijk, begon het weer te kriebelen en wilden we met onze drie kinderen (twee zonen en een dochter) nog een keer een stap maken, dit keer naar Azië . Naast onze rugzakken werd er ook en koffer met schoolboeken voor de kinderen meegezeuld, want het onderwijs werd door Anouk en Arnoud op de reis voortgezet. Op het moment van vertrek was Lara 12, Derek 14 en Hidde 15 jaar oud. 

Na een orienterende rondreis van 7 maanden langs tal van Aziatische landen werd het Sri Lanka. We hadden meteen een klik, met dit laatste land wat wij aandeden.

Jullie Tabula Rasa, een boutique hotel en een exclusief resort, hoe ging dat in zijn werk, wat waren de uitdagingen?

Nadat voor de kinderen een passende internationale school was gevonden, konden we ons focussen op onze droom, het bouwen van een hotel, maar eigenlijk wilden we het liefste een resort op gaan zetten. We zijn dus eerst met het hotel begonnen, waarbij een door ons aangekochte oude koloniale engelse villa. Het was een ruïne, die we in 1 jaar tijd vanaf de grond weer hebben opgebouwd tot een boutique hotel. www.tabularasavilla.com

Intussen hadden wij ons oog laten vallen op een prachtig stuk grond waar wij onze droom - de bouw van een luxe resort- konden verwezenlijken. Er gingen eindeloze gesprekken met overheden en bouwbedrijven aan vooraf.

Wij zijn voor de bouw van ons resort toch maar met een eigen bouwbedrijf begonnen, omdat de lokale bouwbedrijven qua budget, tijd en kwaliteit niet konden leveren waar wij behoeften aan hadden. Op een goed monent hadden we meer dan 60 man rondlopen.

Na 18 maanden keihard werken – we hadden er 24 voor gepland - konden wij in April 2019 met trots onze deuren openen van ons resort.

Hotel en resort zijn na hard werken geopend, worden zeer gewaardeerd en dan komen de aanslagen en de pandemie, hoe slaan jullie je hier doorheen?

Vlak voor de aanslagen ons volledig plat legden werden we door de World Travel Market nog uitgeroepen als een van de 5 New Most Promising Independent Resorts of the world. We konden daar maar kort van genieten.

4 maanden waren we van de buitenwereld afgesloten, maar door hard te werken, lovende reviews van klanten en goede pers zaten we met kerst en oud en nieuw helemaal vol. Ook januari en februari zaten we met de boekingen boven prognoses. Niet wetend dat we in maart weer volledig dicht konden door een pandemie die wereld zou platleggen. Tot op heden hebben we helaas geen klant meer kunnen bedienen. Twee catastrophes in het jaar van onze opening is maar nauwelijks voor te stellen.

Ons resort is en blijft echter een pareltje gelegen op een heuvel  aan de kust van van Zuid Sri Lanka en we kunnen niet wachten om onze gasten weer te begroeten en de schoonheid van dit land en ons mooie resort met hen te delen.


Speciale aanbieding en check voor updates inzake het kunnen aanvliegen op Sri Lanka

Iedereen die minimaal 3 nachten bij het Resort boekt ontvangt 20% korting. Bij de boeking op onze website www.tabularasaresort.com  moet de voucher code NV20 worden ingevuld, waardoor de 20% korting automatisch geactiveerd zal worden.

Voor aanvullende info bezoek het onderstaande blog

Sri Lanka is ten tijden van dit schrijven nog steeds gesloten, ook voor het vliegverkeer, updates zijn te vinden op: https://travelboutique.nl/blog/ik-vertrek-naar-sri-lanka/ 

Voor aanvullende info bezoek het onderstaande blog

Hieronder een verzameling prachtige foto's...

































Comments