Heerlijk avondje is gekomen...


Het heerlijk avondje is gekomen, avondje van Sinterklaas 


Toen we in oktober in de CMCO terecht kwamen, zagen we de viering van Sinterklaas zoals we die kennen in rook opgaan. We moesten iets anders gaan bedenken. Het werd een Sinterklaasjournaal en Pietenbezoeken. Dat dit veel tijd en werk ging kosten was de enige zekerheid die we hadden, maar juist in deze tijden voelden we dat we echt moesten uitpakken. 

Twee vergaderingen en een uitgebreid script later begonnen de opnames bij ons thuis en twee dagen daarna hadden we een heuse draaidag bij Sinterklaas thuis. Hele woonkamers werden omgebouwd tot studio’s en al snel hoorde je uitspraken als: “Denk je dat dit een goed shot is of is een close-up beter?” 


Vol spanning keken we naar de eerste aflevering. Het voelde alsof we samen het nieuwe seizoen van The Crown in elkaar hadden gezet en het bidden om goede reacties begon. Al snel stroomden de positieve reacties binnen en de inzendingen voor Kort Nieuws vulden de inbox van E-mail Piet. 


Het Sinterklaasjournaal zorgde voor een passende aanloop naar de Pietenbezoeken op zaterdag 5 december. De Pieten gingen bij verschillende gezinnen op bezoek. Ze gaven pepernoten en chocoladeletters, ze deden mee aan spelletjes en zorgden voor het nodige vermaak. Het was een groot feest! 





We zijn als school en NLV heel erg blij dat we er echt nog iets moois van hebben kunnen maken voor de kinderen en dat we zó veel positieve reacties hebben gekregen! Met veel plezier hebben we het Sinterklaasjournaal gemaakt. Hebben we onszelf in de vingers gesneden en moeten we nu volgend jaar weer een Sinterklaasjournaal maken? Ja… Is dat erg? Helemaal niet. Met alle liefde pakken we het volgend jaar weer zo aan en misschien nog wel grootser! 

Else-Marike Kepel 
Locatieleider LanguageOne Kuala Lumpur  


Het Sinterklaas Journaal 2020:












Comments