De 12 MOETJES van KL: restaurants waar je geweest MOET zijn

De 12 MOETJES van KL: 

restaurants waar je geweest MOET zijn


Tekst: Merel Nahuijsen
Foto’s: Merel Nahuijsen e.a.


Mijn ouders gaven elkaar lang geleden in IJmuiden het ja-woord, in de maand november. Vanwege ‘eer en deugdzaamheid’, want zes maanden later werd ik geboren, in de maand mei. 


In die tijd werd op zondag nog streng gesproken in de kerk - en ook daarbuiten - over de zonde van de ‘moetjes’. Niet dat mijn overwegend socialistisch ingestelde familie daarvan onder de indruk was. Met name mijn ‘rode’ opa en mijn nog rodere oudoom, die nog onder de invloed van het communisme heel even met de gedachte had gespeeld de Dag van de Arbeid tot jaarlijks terugkerende feestdag in onze familie te verheffen en dat onder dwang van mijn tante Truus weer even snel liet varen, lieten zich niet door Kerk of Staat van de wijs brengen. Edoch. Het huwelijk geschiedde en het moetje werd geboren. 


Gelukkig wonen wij nu in een heel ander tijdperk. Hier in KL zijn in elk geval vele moetjes te vinden! Wij hebben er 12 voor jou op een rij gezet. En als je ook een moetje was, dan zal je vast dubbel genieten van deze restaurants!


1. Joloko


Waan je in Caraïbische sferen met de cocktails van Joloko (want daar komen we voor de topper cocktail Fuego Negro). Het is niet echt restaurant voor dates, maar wel heel gezellig voor familie dinners of een avond uit met collega’s of vrienden. Op de menukaart zijn de US Hanger Steak, de Pork Carnitas en de Jamaica Jerk Chicken echte moetjes!


43 Jalan Kamunting, Kuala Lumpur





2. Wildflowers


Vlakbij het leuke Kwai Chai Hong ligt restaurant Wildflowers op de hoek van Jalan Petaling en Jalan Balai Polis. De small plates en met name de aubergine dish zijn superlekker.

Tip: vraag bij je reservering om een tafel op de begane grond, waar de regel geldt: kijken en bekeken worden. Boven is de akoestiek minder goed.


153 Jalan Petaling, Kuala Lumpur



3. Via Pre


Best pizzas in town? De meningen zijn verdeeld, maar het is een feit dat ze gemaakt zijn naar een oud recept dat generaties lang is doorgegeven. En dat geeft de pizza’s dat kleine beetje extra. Via Pre is prima om er met collega’s of het gezin te eten. Naast het restaurant ligt een grote parkeerplaats. Altijd een pre!


25, Lorong Setiabistari 2, Damansara Heights, Kuala Lumpur



4. Concubine


Gelegen in het mooie Kwa Chai Hong straatje, scoort Concubine uitstekend op gebied van cocktails en appetizers. Prima dus voor een gezellig drankje voorafgaand aan het eten. Er is een kleine rooftop bar, waar je vroeg moet zijn om in deze tijden een plekje te bemachtigen. Special mention voor de Pepper Rye cocktail, een drankje met een pittige twist. Als voorafje zeker de guacamole chips proberen!


Lot 2 Lorong Panggung, Kuala Lumpur




5. Siu Siu


Een authentiek Chinees restaurant in een groene omgeving, tegenover de Glasshouse in Seputeh. Het eten in Siu Siu is zeer betaalbaar en heel lokaal, in positieve zin uiteraard. Dit restaurant wordt al jarenlang door dezelfde familie gerund. Aanraders op het menu zijn de salty egg garnalen, de chili crab met buns, de bbq pork en de gestoomde vis, en en en… Tsja, alles eigenlijk. En heel toevallig: alles smaakt nog beter onder het genot van een ijskoud Tijger biertje.


Lorong Syed Putra Kiri, Taman Persiaran Desa, Seputeh, Kuala Lumpur

(schuin tegenover de Glasshouse)



6. Proof 


Vooruit, nòg een Italiaan, omdat we nu eenmaal niet zonder pizza’s kunnen. In Bangsar gelegen, specialiseert Proof in gourmet pizzas. Hands down de beste in de selectie is de Umbrian Black Truffle Pizza. 


APW Bangsar, 29 Jalan Riong, Bangsar, Kuala Lumpur



7. Tamarind Springs


Een gouwe ouwe, gelegen in de heuvels van Ampang met uitzicht op de golfbaan en de apen in het nabije bos. Door de ruime opzet van Tamarind Springs zijn er geen social distancing issues. De keuken is een eclectische mix van de beste gerechten uit Laos, Vietnam, Cambodja, Indonesië en uiteraard Maleisië. 


Jalan 1, Taman Tun Abdul Razak, Ampang, Selangor





8. Lisette’s Café and Bakery


Hun buffet op dinsdag en zondag voor 35 ringgit per persoon is wellicht de beste ‘value for money’ optie in KL. Vanwege de huidige CMCO moeten we er nog even op wachten, maar zodra het kan gaat dit fameuze buffet van Lisette’s Café and Bakery weer van start. Uiteraard is alles nu a la carte te bestellen. Lisette gaat er prat op al haar gerechten ‘from scratch’ te maken en alles is even lekker en gezond. Reserveren kan via deze link. 


8 Jalan Kemuja, Bangsar, Kuala Lumpur






9. Bref by Darren Chin


Restaurant Bref heeft een gezellige ambiance met een open keuken. Leuk voor een date night of met een kleine groep vrienden. Het eten wordt aantrekkelijk geserveerd en smaakt nog beter dan dat het eruit ziet. Het is aan de prijs, maar dan krijg je ook wat. Bediening is snel en hartelijk. Je kunt hier online reserveren.


26 Lorong Datuk Sulaiman 1, Taman Tun Dr ismail, Kuala Lumpur









10. Gavel


Is het een biercafé of een mini-restaurant met gewoon heel veel keuze in bier? Net om de hoek van Joloko ligt Gavel. Probeer vooral het tequila bier. Lekker fris met een vleugje zoet. Elke zondag is er een roast, leuk om met de familie naartoe te gaan.


20 Jalan Yap Ah Shak, Kuala Lumpur







11. The Ganga Café



Een vegetarisch Indiaas restaurant in een rustig gedeelte van Bangsar. Het eten is echt spotgoedkoop en verrukkelijk. Ook als je niet vegetarisch bent of een flexetariër, dan zul je hier zeker niet verhongeren. ‘Cooked from the heart’. De tosai en de murtabak zijn gerechten die je hier echt MOET bestellen. Reserveren bij The Ganga Café kan het beste via hun FB page hier. 


19 Lorong Kurau, Taman Bukit Pantai, Kuala Lumpur



12. FOOK


FOOK is een Chinees restaurant in Bukit Bintang en wat voor een! Door het prachtige en sfeervolle decor waan je je in de tijden van het vroegere IndoChine. Ook de indrukwekkende Instagrammable wall art ontbreekt niet. Leuk als je iets speciaals te vieren hebt, of met een groep mensen een hippe avond wilt beleven. Keuken is Asian fusion. 


9 Jalan Sultan Ismail, Bukit Bintang, Kuala Lumpur




 



Comments