Help ACE

Wil je je kennis met anderen delen? Wil je iets voor de gemeenschap doen? 

Kom dan even bij ACE kijken. ACE is een school voor kansarme kinderen. ACE is de afkorting van onze school "Advancing Children’s Education", die gevestigd is vlakbij Pudu Plaza. 

We zijn in Augustus 2019 gestart met deze school. In het begin hadden we ook engelse les voor volwassenen maar vanwege de Covid (en het afstand houden van elkaar) mogen we minder mensen op school hebben. Dus we zijn met de volwassen lessen gestopt. 

Op dit moment hebben we 22 leerlingen, de meeste komen uit Myanmar en een meisje is uit Vietnam.
Omdat Malaysia de “Refugee Convention” niet heeft getekend, erkent Malaysia de vluchtelingen niet en mogen deze kinderen niet naar overheids-scholen. De enige manier voor hun om onderwijs te volgen is dus een vluchtelingenschool.  

We volgen een Amerikaanse christelijke home-scholingsprogramma dat ACE (Accelerated Christian Education) heet. Al onze kinderen zijn Christen. Ieder kind werkt op zijn eigen tempo en op zijn of haar niveau. Wij, de leraren lopen door de klas en helpen de kinderen als ze vragen hebben. We hoeven dus eigenlijk onze lessen niet voor te bereiden. 

De school is open van maandag tot vrijdag van 10h00 tot 12h00 en van 13h00 tot 15h00. De leeftijd van de kinderen is van 9 tot 17 jaar. Het zijn meisjes en jongens. De onderwerpen die ze leren zijn wiskunde, engels, word building, science and social studies. Science en social studies is een mix van biologie, aardrijkskunde en geschiedenis.  Maar we zijn ook opzoek naar mensen die met de kinderen engels willen lezen. 

Als je vrijwilligerswerk wilt doen voor halve or volle dagen, neem dan alstublieft contact op met Fabienne onder haar nummer 018 2349751. Het beste is natuurlijk om een keer langs te komen om de kinderen en de school te zien. Om daarna een beslissing te nemen. 

Als je iets wilt doneren, dan kunnen we in de huidige tijden graag medische maskers gebruiken die we dan aan de families van onze studenten verdelen. Tandenpasta, tandenborstel, zeep en sanitizer, zou ook op prijs gesteld worden. Natuurlijk zijn we met geld donatie ook ontzettend blij!

Fabienne Sterk-Voellinger



Comments