Informatie voorziening NL ambassade

 Bent u al geregistreerd bij de ambassade?

Veel Nederlanders in Maleisië denken ingeschreven te staan bij de ambassade. Maar is dit wel echt zo? En wat houdt dit in? Welk doel heeft het aanmelden voor de Informatieservice?

Indien u in de laatste paar maanden geen berichtgeving van de ambassade per mail heeft ontvangen (bijvoorbeeld het reisadvies of de brief van de ambassadeur aan alle Nederlanders), dan bent u niet ingeschreven of dient u uw inschrijving te updaten.

De Informatieservice is het officiële communicatiekanaal van de ambassade. Bij een (dreigende) crisis zal via dit medium worden gecommuniceerd. Recente gebeurtenissen in Afghanistan en Oekraïne onderstrepen het belang van aanmelding bij de ambassade.

De Informatieservice is echter ook het communicatiekanaal voor andere uitnodigingen, zoals recent voor de pop-up ambassade in Penang of binnenkort voor de dodenherdenking op 4 mei.

Wat is het verschil tussen aanmelden en aanmelden + registratie?

Er zijn 3 opties:

1.    Aanmelden

2.    Aanmelden + registratie bij de ambassade

3.    Groep aanmelden

 

De optie ‘aanmelden’ is bedoeld voor alle Nederlanders die geïnteresseerd zijn in de veiligheidssituatie in het buitenland.

 

Bij aanmelding zult u de volgende berichtgeving ontvangen:

• Automatische e-mailupdates van gewijzigde reisadviezen van Maleisië.

• Bij achterlaten telefoonnummer, sms-berichten bij (dreigende) crisis in Maleisië.

• Eventueel aanvullende e-mailberichten over (dreigende) crisis in Maleisië.


De optie ‘Aanmelden + registratie bij de ambassade’ is bedoeld voor alle Nederlanders die geïnteresseerd zijn in de veiligheidssituatie in het buitenland, met name de groep die voor langere tijd in het buitenland verblijft of naar een hoog-risico land reist.

 

Bij registratie ontvangt u naast de bovengenoemde berichtgeving ook aanvullende berichten over evenementen en consulaire dienstverlening, zoals een ‘pop-up ambassade’. Zien wij uw aanmelding tegemoet?

 

Meld u nu aan! - Informatieservice Buitenlandse Zaken (nederlandwereldwijd.nl)

 

 

 

 

 

Comments