Culturele agenda van de ambassade

Koningsdag

Woensdag 27 april is het Koningsdag, een nationale feestdag in Nederland waarop de verjaardag van de Koning wordt gevierd. Een feestelijke dag waarop Koning Willem-Alexander en zijn gezin, samen met andere leden van de Koninklijke Familie, een gemeente in Nederland bezoeken. Een dag waarop de straten in Nederland traditiegetrouw oranje kleuren.

Om het feestgevoel ook naar Kuala Lumpur te halen zal de KL Tower op 27 april van 19.30-22.30 uur oranje verlicht worden!

Dit is een feestelijk signaal vanuit de ambassade naar de Nederlandse gemeenschap en een alternatief voor de receptie op de residentie, die helaas dit jaar niet zal plaatsvinden.

Graag willen we Nederlanders in Kuala Lumpur stimuleren om de oranje verlichte toren te aanschouwen. Als extra aanmoediging heeft de ambassade een fotowedstrijd opgezet en zijn er prijzen te winnen!

Wilt u ook kans maken op een NL goodiebag?

Doe dan mee met de fotowedstrijd! Maak een leuke, grappige of artistieke foto met de oranje verlicht KL toren op de achtergrond en stuur deze aan Berbel van Ass:  berbel-van.ass@minbuza.nl of per whatsapp +60126916587.

De KL toren zal ook op 24 april van 20.00 – 21.00 uur oranje kleuren voor een ‘test-run’. U kunt ook van dit tijdslot gebruik maken om foto’s te maken.


De deadline voor de foto inzendingen is donderdag 28 april om 15.00 uur.

Houd onze Facebookpagina in de gaten voor meer informatie.

 

Verder kunt u op 27 april de ambassade in samenwerking met MikeBikes op diverse plekken in het centrum van Kuala Lumpur tegenkomen, tijdens een oranje fietstocht waarbij oranje tulpen worden uitgedeeld aan het Maleisische publiek.

  

Dodenherdenking

Op woensdag 4 mei is het Nationale Dodenherdenking.  In Nederland herdenken we op deze dag alle Nederlandse slachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog. Dit zijn militairen en burgers die stierven in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

De Nederlandse ambassade vindt het belangrijk om hier ook in MaleisiĆ« met de Nederlandse gemeenschap bij stil te staan en nodigt daarom  de Nederlandse gemeenschap uit  voor Dodenherdenking op 4 mei van 19.00 – 21.00 uur in ‘The Ripple’ in Park Seven Condominium, No. 5, Persiaran KLCC, de condominium van Plaatsvervangend ambassadeur Eva Oskam.

In deze rustige en groene omgeving voorzien we een gepaste bijeenkomst waarbij onder andere H.E. Ambassadeur Aart Jacobi zal spreken.

 

Voorlopig programma:

19.00 uur inloop

19.30 uur ontvangst/ openingswoord door H.E. Ambassadeur Aart Jacobi

20.00 uur twee minuten stilte

20.30 uur korte receptie


Overige sprekers en/ of programmawijzigingen zullen later per email worden gecommuniceerd aan de aanwezigen.

Wilt u ook bij Dodenherdenking aanwezig zijn?

Stuur dan een mail aan Berbel van Ass (berbel-van.ass@minbuza.nl), o.v.v. ‘Dodenherdenking’ en vermeld hierin met hoeveel personen u aanwezig wilt zijn.

Er is ruimte voor maximaal 50 personen en de aanmelding zullen op basis van ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ in behandeling worden genomen.

 

Vrijheidsfestival

Op 8 mei organiseert de NLV het ‘Vrijheidsfestival’. De ambassade voorziet de NLV van speciaal ingevlogen Nederlandse ontbijtkoek, zodat er oudhollands gekoekhapt kan worden door jong en oud.

Comments