Makkelijk te vinden, of…? Speakeasy Reka:Bar!

 Makkelijk te vinden, of…? Speakeasy Reka:Bar!

Tekst en foto’s: Merel Nahuijsen

Waarom leuke barretjes verstopt moeten worden, is mij een raadsel. Met de Maleisische cultuur heeft het niets te maken, want overal ter wereld zijn speakeasy bars hartstikke hip. Blijkbaar smaakt de alcohol beter, als je ernaar op zoek moet? Dat gaan we eens onderzoeken.

 

Terug naar vroeger

Eerst even terug in de tijd: tijdens de beruchte jaren van de drooglegging in de Verenigde Staten, werd alle alcohol verboden tussen 1920 en 1933. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en vele kroegen werden ‘ondergronds’ opgericht. Gelukkig hoeft er vandaag de dag niets verstopt te worden en als het goed is wordt er niemand vervolgd voor het bezoeken van speakeasies.

 

Boven het net geopende restaurant BaBulanKL aan Jalan Setiabakti in Bukit Damansara zit Reka:Bar. Deze speakeasy is net een paar maanden open. Een fan van het onderzoeken van de harde feiten, besluit ik Reka:Bar te bezoeken. Dat deze speakeasy bar op kruipafstand van mijn huis ligt, is uiteraard slechts toeval.

 

Star Trek Enterprise

Reka:Bar doet hard haar best op de binnenkant van een ruimteschip te lijken. Laat je daar niet door afschrikken; aan hun overheerlijke cocktails is bijzonder veel aandacht besteed. Voor de echte fans is aan het eind van de bar het ‘laboratorium’ van de bar te bewonderen. Hier worden allerlei eigen brouwsels gemaakt die als basis voor de cocktails worden gebruikt. Hun bijpassende snacks zijn ook ‘to die for’ en met name de popcorn chicken is een absolute aanrader.

 

Als je een tafel wilt boeken, dan kan dat online hier. Meer info hier op hun FB-page!

 

Als je geluk hebt, is er ruimte op het kleine balkon en kun je de inwoners van Bukit Damansara van bovenaf bekijken. En waar de ingang van deze speakeasy zit? Een tip: wie zoekt, zal vinden…

 

 

Reka:Bar

67M Jalan Setiabakti

Bukit Damansara

Kuala Lumpur

 




 

Comments