Vliegen anno 2022

Vliegen anno 2022 
Candice Bongers-de Bie deelt haar evaringen


Hadden we vorige zomer nog stress over PCR tests, MyEntry en hotelquarantaine, dit jaar is vliegen ook niet zorgeloos. Al weken voor vertrek bereikten ons verhalen over cancellations en wachtrijen op Schiphol. Ook grapten we dat we echt een verschoontje in de handtas moesten meenemen voor het geval dat…. 

Alles is rustig tot 5 uur voor vertrek. Word gebeld dat onze vlucht 4 uur vertraging heeft en we de aansluiting missen in Doha. Plan is 23 uur op Doha airport, hotels volgeboekt en je mag de luchthaven niet verlaten. Op zoek naar alternatieven bel ik uren met Qatar Airways, geen resultaat. Ik bel nog eens en krijg dan bericht dat we tóch geen vertraging hebben, én dat we vandaag niet mogen vliegen! Huh? We mogen geen transfer langer dan 24 uur (aansluiting was al verzet). Ja doei, we gaan gewoon. Taxi toch weer eerder besteld, snel laatste dingen inpakken, aankleden (zat nog in bikini vanwege poolparty) en op goed geluk naar KLIA. 

Daar blijkt dat we toch vertraging hebben, joepie, we mogen tóch vertrekken maar brengen ons eerste nachtje door op de stoelen naast de Nooodles shop. Aangekomen op Doha, in de hoop toch een transferhotel te vinden, blijkt dat we die dag door mogen reizen via Frankfurt naar Amsterdam. Het lijkt te mooi om waar te zijn en dat is het ook; aangekomen in Frankfurt, is de vlucht naar Amsterdam (laatste van die dag) geannuleerd. Na 4 uur in de rij breekt de chaos uit onder boze en vermoeide passagiers, loket gaat dicht, kom morgen maar terug. Op de valreep weten we een hotelvoucher te bemachtigen en slapen - na rijen voor de taxi en de hotelbalie - in een fris bedje. Toevallig check ik onze boeking online: we zijn geboekt op de vlucht naar A’dam de volgende ochtend! Joehoe, touchdown in Nederland, na een reis van 48 uur en toen…. geen koffers. Maar wij zijn er! Shoppen voor drop en andere noodspulletjes, volgende keer toch echt een verschoontje in de handbagage! 

Nu, 3 weken later, is de score 3-2 in het voordeel van de gevonden koffers. Koffers 1 en 2 werden keurig nabezorgd na 2 weken en Jasper vond bij toeval koffer 3 toen hij landde na een weekendje Ibiza, hoe bizar.

Comments