Jaarlijkse wijnproeverij

 

Waar doorgaans op evenementen van het NLV het vloeibaar goud met behulp van hoofdsponsor Heineken vloeit, wordt er eenmaal per jaar een uitzondering gemaakt. In samenwerking met wijnexpert en sommelier Alison Christ organiseerde de NLV haar jaarlijkse wijnproeverij op donderdag 16 Februari j.l. Deze keer op een bijzondere lokatie, want Alison heeft inmiddels haar eigen wijnbar geopenend in REX KL. Hier serveert ze naast diverse bijzondere wijnen per glas, lekkere borrelhapjes. En is de honger groter dan een paar borrelhapje, dan bieden de naastgelegen foodtrucks en restaurants een uitkomst.

Voor verder uit te wijden over het wijnevement zelf, een klein uitstapje naar de lokatie, REX KL. Voor degenen die het nog niet kennen of de gelegenheid hebben gehad dit complex te bezoeken, het is zeker de moeite waard. Gelegen midden in Chinatown stond dit complex uit 1947 jarenlang op de slooplijst. Oudere Maleisiers denken met nostalgie terug aan deze lokatie, omdat het complex ooit zijn leven begon als theater en daarna een van de eerste ‘moderne’ bioscopen was. Menig jongen en meisje uit KL zag hier hun eerste film, of kreeg een eerste stiekeme zoen in het donker. Helaas raakte het gebouw in verval en verloor het zijn functie aan het begin van deze eeuw. Tegen de trend in besloot een groep ondernemers na jarenlange leegstand in 2019 het gebouw niet te slopen en te vervangen door nog een high-rise of shopping complex, maar te herstellen. Niet in oude glorie, maar tot een multifunctioneel complex voor culturele en creative ondernemingen. De grote voormalige bioscoopzaal is een grote evenmenten zaal waar regelmatig evenmenten, theater, filmavonden en workshops worden georganiseerd en dat tevens te huur is (bedrijfsfeest anyone?). Daaromheen zitten op de diverse verdiepingen creatieve zaken, een grote boekwinkel met boekendoolhoof over meerdere verdiepingen, een tattoo bar, een foodcourt met foodtrucks die allemaal net iets anders dan standaard hapjes bieden en diverse barretjes, o.a met speciaalbier en dus bovengenoemde wijnbar van Alison, Cheong Somm.

En de wijnproeverij dan, zal u zich wellicht afvragen? Die was als vanouds gezellig. Een mix van oudgedienden en nieuw aangekomen Nederlanders kreeg van Allison en haar team tekst en uitleg over de wijnen, hoe deze te determineren en te classificeren. Een lijst van bijna 40 vragen over geur, smaak, kleur en substantie helpen je de juiste wijn te identificeren. Komt deze uit de nieuwe wereld of de oude wereld, koude grond of warme weersomstandigheden, dicht bij de zee of uit de bergen etcetera. Overweldigend, jazeker. Gelukkig gaf ook Allision toe dat het proeven van wijn en het onderscheid maken in ‘volheid’, ‘zuurheid’ etc. van een wijn makkelijker gaat als je al 95 wijnen van dezelfde druif hebt geproefd. Met een opgelucht hart genoten we daarna maar gewoon lekker van de geschonken wijnen en de hapjes tussendoor en werd het een gezellige avond.

REX Theatre, Jalan Sultan, Kuala Lumpur - REXKL – Unique Arts & Culture Hub

Cheong Somm Wine Bar - (20+) Cheong Somm | Kuala Lumpur | Facebook

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aanbieding speciaal voor NLV leden

Alison verkoopt haar interessante en met zorg samengestelde selectie wijnen ook direct aan consumenten voor thuisconsumptie. Speciaal voor de NLV nu gratis thuisbezorgd bij meer dan 6 flessen en met 10% korting  als je 12 flesssen of meer besteld.



















Comments